Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Onderzoek Mindfulness bij Fibromyalgie

De wetenschappers willen onder meer weten of mindfulness echt werkt bij depressie, angststoornissen en medisch onverklaarbare klachten.

Mindfulness is sterk in opkomst. Op tal van plaatsen kunnen mensen leren om 'te observeren wat er zich voordoet in lichaam en geest zonder onmiddellijk te oordelen of te handelen', aldus een omschrijving van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen.

Door een juiste observatie blijft een automatische reactie die het welzijn in de weg staat, achterwege. Daardoor zou een andere houding tegenover lichamelijk of psychisch leed mogelijk zijn, wat dat leed draaglijker maakt. Mindfulness zou onder meer helpen bij het chronisch vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie en bij palliatieve zorg.

Op 10 september a.s. gaat in Nijmegen het eerste centrum voor mindfulness van Nederland open. Het Han Fortmann Centrum bestaat al dertig jaar en is altijd bestemd geweest voor bewustwordingsbijeenkomsten, variërend van yoga tot chakra tekenen en allerlei vormen van meditatie. Vanaf september is het centrum een officieel instituut voor opleiding, onderzoek en patiëntenzorg op het gebied van mindfulness, aldus het UMC.