Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Subsidie voor onderzoek fibromyalgie

In 2010 start daarom in Utrecht een onderzoek naar het effect van geleide visualisatie op de zelfredzaamheid van mensen met fibromyalgie. Aveant voert dat onderzoek uit, samen met het NIVEL, patiëntenvereniging FES en het Van Praag Instituut. Om het financieel mogelijk te maken heeft fonds Nuts Ohra zorgsubsidie toegekend.

Fibromyalgie is een veelvoorkomende aandoening waarbij er sprake is van vermoeidheid en chronische pijn in het hele lichaam. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

Er worden overigens nog deelnemers gezocht. Belangstellenden die korter dan 3 jaar de diagnose fibromyalgie hebben, kunnen informatie krijgen en zich aanmelden bij het NIVEL. Ook Trees Koeneman, de reumaverpleegkundige van Aveant, is bereikbaar voor vragen.

Nivel: Dr Renate Verkaik
T: 06 22484889
E: r.verkaik@nivel.nl

Aveant: Trees Koeneman
T: 06 52410433
E: t.koeneman@aveant.nl