Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Fibromyalgie Score Risicofactoren Fibromyalgie Symptomen Fibromyalgie Behandeling Fibromyalgie & Medicatie Fibromyalgie & Voeding Fibromyalgie & Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Tips
Radboudumc onderzoek...

Het Radboudumc in Nijmegen gaat een groot nationaal onderzoek doen naar de pijngevoeligheid van Nederlanders. Dat moet leiden tot betere behandelingen voor mensen die voortdurend pijn hebben, maakte het academisch ziekenhuis woensdag bekend.

Een vitamine D-tekor...

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine welke onder invloed van zonlicht kan worden aangemaakt in de huid. Alleen in de periode mei tot en met oktober is de zon krachtig genoeg om te zorgen voor een adequate vitamine D aanmaak. Enkele voedingsmiddelen leveren daarnaast ook vitamine D, helaas is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit deze voedingsmiddelen te halen. Om die reden zijn we voor een goede vitamine D voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen.

Afweersysteem darmen...

Het afweersysteem in de darmen kan een stof aanmaken die ervoor zorgt dat miljarden bacteriën die in het orgaan leven getolereerd worden. De stof komt onder andere vrij bij de afbraak van het aminozuur 'tryptofaan', dat zit in vlees, bananen, brood en kaas. Dit ondervonden onderzoekers van de afdeling Maag-, Lever- en Darmziekten van het Erasmus MC.

Naar boven

Untitled Document
Subsidie voor onderzoek fibromyalgie

In 2010 start daarom in Utrecht een onderzoek naar het effect van geleide visualisatie op de zelfredzaamheid van mensen met fibromyalgie. Aveant voert dat onderzoek uit, samen met het NIVEL, patiëntenvereniging FES en het Van Praag Instituut. Om het financieel mogelijk te maken heeft fonds Nuts Ohra zorgsubsidie toegekend.

Fibromyalgie is een veelvoorkomende aandoening waarbij er sprake is van vermoeidheid en chronische pijn in het hele lichaam. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

Er worden overigens nog deelnemers gezocht. Belangstellenden die korter dan 3 jaar de diagnose fibromyalgie hebben, kunnen informatie krijgen en zich aanmelden bij het NIVEL. Ook Trees Koeneman, de reumaverpleegkundige van Aveant, is bereikbaar voor vragen.

Nivel: Dr Renate Verkaik
T: 06 22484889
E: r.verkaik@nivel.nl

Aveant: Trees Koeneman
T: 06 52410433
E: t.koeneman@aveant.nl