Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Gebruik gedragstherapie tegen fibromyalgie

De behandeling van patiënten met fibromyalgie stelt clinici voor problemen omdat de effectiviteit van de huidige behandeling beperkt is.

Minder pijn Behandelde patiënten ervoeren minder pijn, vermoeidheid en angst dan patiënten uit de controlegroep. Ook de impact van hun fibromyalgie op het dagelijks leven verminderde.

Lang termijn De positieve uitkomsten waren ook zes maanden later nog aanwezig. In die tijd verbeterde ook de fysieke conditie van de patiënten met deze chronische pijnaandoening. Van Koulil concludeert dat de multidisciplinaire behandeling fysieke en emotionele functioneren van patiënten met fibromyalgie op korte en langere termijn te verbetert.

Proefschrift Saskia van Koulil promoveert 17 december op haar proefschrift 'Tailored cognitive behavioral therapy in fibromyalgia'.

Bron: Radboud Universiteit Nijmegen