Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Science trekt artikel over CVS (chronische vermoeidheid) in

Een team wetenschappers onder leiding van Judy Mikovits van het Whittemore Peterson Institute in Nevada had indertijd gerapporteerd dat het retrovirus XMRV ('xenotropic murine leukemia virus related virus') bij muizen dikwijls voorkwam in het bloed van CVS-patiënten. Meer bepaald bij 64 procent van de patiënten tegen 4 procent bij de bevolking in het algemeen.
 
Eind mei had de hoofdredactie van Science in een editoriaal ernstige vragen gezet omtrent die studie. Ook kwamen de onderzoekers in september zelf al op enkele van hun bevindingen terug, omdat zij waren gebaseerd op "gecontamineerde data".
 
Nu heeft Science de studie helemaal ingetrokken. Het blad zegt dat meerdere laboratoria, ook dat waar de auteurs hun onderzoek hadden verricht, nooit XMRV of virussen van dezelfde familie in het bloed van CVS-patiënten hebben gevonden.