Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Nieuw onderzoek naar Fibromyalgie in het UMC te Utrecht

Het lichaam is zelf in staat pijn te controleren, maar bij patiënten met fibromyalgie lijkt dit systeem minder goed te functioneren. Het doel van dit wetenschappelijk onderzoek is om het functioneren van dit systeem bij fibromyalgie goed in kaart te brengen, waarbij specifiek wordt gekeken naar de rol van aandacht in de controle over pijn.

Tijdens het onderzoek wordt gevraagd of u een reactie wilt geven op verschillende warme prikkels die apart of tegelijkertijd op uw linkerarm en rechterhand worden toegediend. Deze prikkels variëren van niet-pijnlijk warm tot matig pijnlijk heet of branderig. De prikkels zijn ongevaarlijk voor uw gezondheid. De prikkels worden verschillende keren gegeven. In sommige gevallen voert u tegelijkertijd een aandachtstaak uit. Ook wordt u gevraagd een aandachtstest op een computer te maken zonder dat prikkels worden toegediend.

Voor het onderzoek komt u eenmalig naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Het bezoek duurt ongeveer 2½ uur. Gedurende deze tijd zijn meerdere rustmomenten opgenomen. U ontvangt een kleine vergoeding voor uw deelname en uw reiskosten worden vergoed.

Wanneer u meer over het onderzoek wilt weten of interesse hebt om deel te nemen, dan kunt u contact opnemen met Dr Judy Veldhuijzen bij voorkeur via e-mail D.S.Veldhuijzen@umcutrecht.nl of via de telefoon: 088 - 750851