Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Untitled Document
Symposium voor mensen met ME/CVS

Hoofdspreker Prof. dr. De Meirleir vertelt over ‘Vermoeidheid van onbekende oorsprong: de moderne biotechnologie brengt de oplossing’. In de vorm van presentaties en interviews komen de andere sprekers, Prof. dr. drs. Loek Winter (bekende zorgondernemer in Nederland en bestuursvoorzitter van het Lelystadse ziekenhuis), Prof. dr. Julia Newton (Newcastle University) en Prof. dr. Jo Nijs (Vrije Universiteit Brussel), aan het woord.
 
Het symposium vindt plaats op donderdag 15 maart 2012
Tijd: 15.00 uur
Locatie: theater- en congrescentrum de Agora in Lelystad
 
Recent onderzoek heeft opnieuw aangetoond dat het onbegrip bij UWV en bedrijfsartsen extra stress en daarmee een toename van de klachten veroorzaakt bij ME/CVS patiënten. Vaak gaat dit gepaard met een forse afname van inkomen. Dit ziet het VermoeidheidCentrum ook in haar dagelijkse praktijk. Het VermoeidheidCentrum biedt een oplossing in de vorm van een onderzoek dat als second opinion gebruikt kan worden door ME/CVS patiënten en als informatie kan dienen voor de werkgever. De basis voor het onderzoek zijn vragenlijsten en een uitgebreide intake door een gespecialiseerde verpleegkundige en internist. Op basis daarvan krijgt de patiënt een medische brief met daarin een diagnose, eventueel een vervolgonderzoek, medicatie en een behandelplan, maar kan desgewenst worden aangevuld met een uitvoerig gesprek met de bedrijfsarts. Die maakt vervolgens een aanvullende rapportage met een concrete uitspraak over de inzetbaarheid van de patiënt.
.