Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Fibromyalgie Score Risicofactoren Fibromyalgie Symptomen Fibromyalgie Behandeling Fibromyalgie & Medicatie Fibromyalgie & Voeding Fibromyalgie & Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Tips
Radboudumc onderzoek...

Het Radboudumc in Nijmegen gaat een groot nationaal onderzoek doen naar de pijngevoeligheid van Nederlanders. Dat moet leiden tot betere behandelingen voor mensen die voortdurend pijn hebben, maakte het academisch ziekenhuis woensdag bekend.

Een vitamine D-tekor...

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine welke onder invloed van zonlicht kan worden aangemaakt in de huid. Alleen in de periode mei tot en met oktober is de zon krachtig genoeg om te zorgen voor een adequate vitamine D aanmaak. Enkele voedingsmiddelen leveren daarnaast ook vitamine D, helaas is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit deze voedingsmiddelen te halen. Om die reden zijn we voor een goede vitamine D voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen.

Afweersysteem darmen...

Het afweersysteem in de darmen kan een stof aanmaken die ervoor zorgt dat miljarden bacteriën die in het orgaan leven getolereerd worden. De stof komt onder andere vrij bij de afbraak van het aminozuur 'tryptofaan', dat zit in vlees, bananen, brood en kaas. Dit ondervonden onderzoekers van de afdeling Maag-, Lever- en Darmziekten van het Erasmus MC.

Naar boven

Untitled Document
Symposium voor mensen met ME/CVS

Hoofdspreker Prof. dr. De Meirleir vertelt over ‘Vermoeidheid van onbekende oorsprong: de moderne biotechnologie brengt de oplossing’. In de vorm van presentaties en interviews komen de andere sprekers, Prof. dr. drs. Loek Winter (bekende zorgondernemer in Nederland en bestuursvoorzitter van het Lelystadse ziekenhuis), Prof. dr. Julia Newton (Newcastle University) en Prof. dr. Jo Nijs (Vrije Universiteit Brussel), aan het woord.
 
Het symposium vindt plaats op donderdag 15 maart 2012
Tijd: 15.00 uur
Locatie: theater- en congrescentrum de Agora in Lelystad
 
Recent onderzoek heeft opnieuw aangetoond dat het onbegrip bij UWV en bedrijfsartsen extra stress en daarmee een toename van de klachten veroorzaakt bij ME/CVS patiënten. Vaak gaat dit gepaard met een forse afname van inkomen. Dit ziet het VermoeidheidCentrum ook in haar dagelijkse praktijk. Het VermoeidheidCentrum biedt een oplossing in de vorm van een onderzoek dat als second opinion gebruikt kan worden door ME/CVS patiënten en als informatie kan dienen voor de werkgever. De basis voor het onderzoek zijn vragenlijsten en een uitgebreide intake door een gespecialiseerde verpleegkundige en internist. Op basis daarvan krijgt de patiënt een medische brief met daarin een diagnose, eventueel een vervolgonderzoek, medicatie en een behandelplan, maar kan desgewenst worden aangevuld met een uitvoerig gesprek met de bedrijfsarts. Die maakt vervolgens een aanvullende rapportage met een concrete uitspraak over de inzetbaarheid van de patiënt.
.