Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Fibromyalgie Score Risicofactoren Fibromyalgie Symptomen Fibromyalgie Behandeling Fibromyalgie & Medicatie Fibromyalgie & Voeding Fibromyalgie & Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Tips
Radboudumc onderzoek...

Het Radboudumc in Nijmegen gaat een groot nationaal onderzoek doen naar de pijngevoeligheid van Nederlanders. Dat moet leiden tot betere behandelingen voor mensen die voortdurend pijn hebben, maakte het academisch ziekenhuis woensdag bekend.

Een vitamine D-tekor...

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine welke onder invloed van zonlicht kan worden aangemaakt in de huid. Alleen in de periode mei tot en met oktober is de zon krachtig genoeg om te zorgen voor een adequate vitamine D aanmaak. Enkele voedingsmiddelen leveren daarnaast ook vitamine D, helaas is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit deze voedingsmiddelen te halen. Om die reden zijn we voor een goede vitamine D voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen.

Afweersysteem darmen...

Het afweersysteem in de darmen kan een stof aanmaken die ervoor zorgt dat miljarden bacteriën die in het orgaan leven getolereerd worden. De stof komt onder andere vrij bij de afbraak van het aminozuur 'tryptofaan', dat zit in vlees, bananen, brood en kaas. Dit ondervonden onderzoekers van de afdeling Maag-, Lever- en Darmziekten van het Erasmus MC.

Naar boven

Untitled Document
Voedselovergevoeligheid vaak oorzaak van gezondheidsklachten

De onlangs in Nederland geïntroduceerde Food&DrinkScan® van YorkTest, helpt door met een eenvoudige bloedtest (vingerprik) eventuele ziekmakende voedingsmiddelen op te sporen. Klinische studies wijzen uit dat als ‘verdachte’ voedingsmiddelen vervolgens worden vermeden, chronische klachten veelal verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Food&DrinkScan®  is een snelle en eenvoudige IgG-test voor het identificeren van stoffen die klachten veroorzaken (allergenen).  De test onderzoekt het bloed op de zogenaamde IgG antistoffen tegen 158 veelgebruikte levensmiddelen en dranken. Als een allergeen vervolgens uit de voeding wordt weggelaten, kan de gezondheid aanzienlijk verbeteren. Uit onderzoek aan de University of York onder ruim 5000 proefpersonen bleek dat driekwart van de mensen die na een positieve uitkomst van de test een individueel eliminatiedieet volgt, binnen enkele weken een aanzienlijke verbetering van de klachten ervaart.

Een klassieke voedingsallergie veroorzaakt een reactie op korte termijn. Meestal al binnen een uur na het eten van het levensmiddel. Gelukkig zijn dergelijke (IgE) voedingsmiddelallergieën vrij zeldzaam. Als gevolg van het op korte termijn optreden van de symptomen is deze vorm van allergie relatief eenvoudig te diagnosticeren. Dit ligt anders bij een (IgG) voedselintolerantie, waarbij de symptomen na het eten van een voedingsmiddel pas optreden na zo’n 24 tot 72 uur. Hierdoor is de relatie tussen een voedingsmiddel (allergeen) en klachten moeilijk vast te stellen. Een voedselintolerantie wordt dan ook vaak niet herkend.

Yorktest UK heeft bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van betrouwbare diagnostiek, zoals bij voedingsintolerantie. Food&DrinkScan®  wordt geleverd als testkit. De test kan eenvoudig thuis worden gedaan. Eén druppel bloed uit een vingertop is voldoende om de totale analyse te kunnen uitvoeren. Na retourneren van de testkit naar YorkTest wordt het bloedmonster getest in het YorkTest Laboratorium. Binnen twee weken worden de testresultaten en informatie over de resultaten per E-mail toegestuurd. Aan de hand van de rapportage met testresultaten kan men vervolgens indien noodzakelijk de voeding aanpassen.