Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Q10 verbetert veel s...

Mensen met fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij co-enzym Q10. Behandeling met Q10 verbetert een brede reeks van psychische en klinische symptomen bij patiënten met fibromyalgie. Q10 vermindert ook ontstekingen, meldt CNS Neuroscience & Therapeutics.

Vitamine D pijnstill...

Suppletie met vitamine D kan pijn verlichten bij personen met chronische pijnklachten.

Depressief? Let op j...

Personen met een depressie kunnen veel baat hebben bij het eten van gezonde voeding. Goede voeding leidt tot een significante vermindering van klachten en in sommige gevallen tot een volledig herstel.

Naar boven

Weefselverzuring

Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien we verzuring van het lichaam. De aanwezigheid van teveel zuren kan het lichaam zwaar belasten en kost heel veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele aandoeningen en ziekten. Verzuring kan tal van klachten veroorzaken, ook al op jonge leeftijd. Zuur maakt ziek!

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan het lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in onze botten, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn kunnen er serieuze klachten optreden. Tevens zullen door deze verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis. Om het ontzuringsproces te ondersteunen kun je basische PH druppels toevoegen aan je drinkwater die de PH waarden ervan verhogen d.w.z. meer basisch maken waardoor het lichaam zijn zure afvalresten kan neutraliseren en afvoeren. Ook het drinken van een ontzuringsthee met een melange van kruidenextracten kan mogelijkerwijs een bijdrage leveren. Het is zeker ook belangrijk om voldoende basevormende voedingsmiddelen in te nemen om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Extra mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren.