Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Fibromyalgie Score Risicofactoren Fibromyalgie Symptomen Fibromyalgie Behandeling Fibromyalgie & Medicatie Fibromyalgie & Voeding Fibromyalgie & Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Tips
Een vitamine D-tekor...

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine welke onder invloed van zonlicht kan worden aangemaakt in de huid. Alleen in de periode mei tot en met oktober is de zon krachtig genoeg om te zorgen voor een adequate vitamine D aanmaak. Enkele voedingsmiddelen leveren daarnaast ook vitamine D, helaas is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit deze voedingsmiddelen te halen. Om die reden zijn we voor een goede vitamine D voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen.

Afweersysteem darmen...

Het afweersysteem in de darmen kan een stof aanmaken die ervoor zorgt dat miljarden bacteriën die in het orgaan leven getolereerd worden. De stof komt onder andere vrij bij de afbraak van het aminozuur 'tryptofaan', dat zit in vlees, bananen, brood en kaas. Dit ondervonden onderzoekers van de afdeling Maag-, Lever- en Darmziekten van het Erasmus MC.

Leefstijl jager-verz...

Wie gedurende tien dagen leeft als een jager-verzamelaar herwint gezondheid. Dit blijkt uit een experiment dat onderdeel uitmaakte van een promotiestudie van Leo Pruimboom. Hij promoveerde onlangs op dit onderwerp.

Naar boven

Weefselverzuring

Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien we verzuring van het lichaam. De aanwezigheid van teveel zuren kan het lichaam zwaar belasten en kost heel veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele aandoeningen en ziekten. Verzuring kan tal van klachten veroorzaken, ook al op jonge leeftijd. Zuur maakt ziek!

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan het lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in onze botten, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn kunnen er serieuze klachten optreden. Tevens zullen door deze verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis. Om het ontzuringsproces te ondersteunen kun je basische PH druppels toevoegen aan je drinkwater die de PH waarden ervan verhogen d.w.z. meer basisch maken waardoor het lichaam zijn zure afvalresten kan neutraliseren en afvoeren. Ook het drinken van een ontzuringsthee met een melange van kruidenextracten kan mogelijkerwijs een bijdrage leveren. Het is zeker ook belangrijk om voldoende basevormende voedingsmiddelen in te nemen om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Extra mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren.