Klik hier om naar het gastenboek te gaan

Home Nieuws Gastenboek Oorzaken Diagnose Eigenschappen Fibromyalgie Score Risicofactoren Symptomen Behandeling Medicatie Voeding Vitaminen ME/CVS 10 dingen.... Praktische tips Tips om beter te slapen
Gezondheidsraad advi...

De Gezondheidsraad adviseert nieuwe criteria voor de diagnose voor ME/CVS (voorheen vaak chronisch vermoeidheidssyndroom genoemd). Dit advies legde de Gezondheidsraad op 19 maart voor aan de Tweede Kamer. Het advies is gebaseerd op een rapport van de Amerikaanse National Academy of Medicine uit 2015. Volgens de Gezondheidsraad moet ME/CVS niet meer gezien worden als syndroom, maar als een ziekte waarvan de klachten behandeld moeten worden. De symptomen kunnen verlicht worden met behulp van bijvoorbeeld medicatie of multidisciplinaire behandeling. Hoewel cognitieve gedragstherapie voorheen vaak geadviseerd werd, kan dat volgens de nieuwe richtlijnen nog wel, maar het ‘moet’ niet meer.

Meditatie vermindert...

Chronische pijn kan het normale dagelijkse leven aardig belemmeren. De statistieken vandaag de dag zijn alarmerend;  veel mensen lijden chronisch pijn. Pijnstillers zijn niet altijd het antwoord. Meditatie is een (bewezen) methode die daadwerkelijk effectief voor pijn verlicht. Pijnklachten verminderen aanzienlijk en de pijn is minder intensief, zo blijkt uit diverse onderzoeken.

Magnesium vermindert...

Een dubbelblinde RCT onder zestig depressieve patiënten gepubliceerd in het vakblad Nutrition laat zien dat een verhoogde bloedwaarde magnesium de symptomen van depressie significant verlaagt ten opzichte van placebo.

Naar boven

Weefselverzuring

Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien we verzuring van het lichaam. De aanwezigheid van teveel zuren kan het lichaam zwaar belasten en kost heel veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele aandoeningen en ziekten. Verzuring kan tal van klachten veroorzaken, ook al op jonge leeftijd. Zuur maakt ziek!

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen op te lossen door mineralen te onttrekken aan het lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in onze botten, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn kunnen er serieuze klachten optreden. Tevens zullen door deze verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis. Om het ontzuringsproces te ondersteunen kun je basische PH druppels toevoegen aan je drinkwater die de PH waarden ervan verhogen d.w.z. meer basisch maken waardoor het lichaam zijn zure afvalresten kan neutraliseren en afvoeren. Ook het drinken van een ontzuringsthee met een melange van kruidenextracten kan mogelijkerwijs een bijdrage leveren. Het is zeker ook belangrijk om voldoende basevormende voedingsmiddelen in te nemen om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Extra mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren.